ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Δευτέρα-Παρασκευή 9:00ΠΜ - 5:00ΜM
Σάββατο μόνο με ραντεβού!

CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Εκτιμήσεις ακινήτων

Εκτίμησεις ακινήτων με σκοπό τον προσδιορισμό της εμπορικής αξίας τους είναι η ενέργεια ή η διαδικασία για τη διαμόρφωσης μίας άποψης αξίας.

Κατά τη διαδικασία αυτή γίνεται επιλογή του τύπου της έρευνας, η συγκέντρωση των απαιτούμενων στοιχείων, η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου και τελικά η διαμόρφωση της άποψης αξίας.

Η PPO αποτελεί ίσως την κορυφαία ελληνική εταιρεία ακινήτων σε τεχνογνωσία, επιστημονική κατάρτιση, βιβλιογραφία και εμπειρία, συστατικά τα οποία οδηγούν στη διαμόρφωση απόλυτα τεκμηριωμένης άποψης για τις εκτιμήσεις της αξίας ακινήτων που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Λειτουργεί δε με σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO 9001:2008 στην διενέργεια εκτιμήσεων ακινήτων και άλλων επενδύσεων ήδη από το 2011. Οι εκτιμητές της ανήκουν στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών και η ίδια η εταιρεία είναι ίσως η μοναδική με τη δυνατότητα να διενεργεί εκτιμήσεις σε όλες τις κατηγορίες.

Εκτιμήσεις οικοπέδων και γηπέδων

LandValuation 200x133Η εκτίμηση της εμπορικής αξίας των οικοπέδων γίνεται με την συγκριτική και την υπολειμματική μέθοδο. Η διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης, η σωστή μεθοδολογία για την έρευνα αγοράς και η γνώση περί του κατασκευαστικού κόστους για την ανάπτυξη των διαφόρων δυνατών περιπτώσεων αποτελούν το απαραίτητο γνωστικό αντικείμενο ενός καλού εκτιμητή.

 

 

 

Εκτιμήσεις Κατοικιών (διαμερισμάτων, μονοκατοικιών)

ResidentialValuation 200x130Οι κατοικίες στην Ελλάδα πρέπει να εκτιμώνται σύμφωνα με την συγκριτική μέθοδο και τη μέθοδο του απαξιωμένου κόστους αντικατάστασης (σε εξαιρετικές περιπτώσεις), δεδομένου ότι τα ακίνητα στην Ελλάδα δεν προσφέρονται για οικονομική εκμετάλλευση και η αγορά προορίζεται καθαρά για ιδιοχρησιμοποίηση και συνδέεται με το «σύνδρομο της ιδιοκτησίας».

 

 

Εκτιμήσεις Γραφείων

OfficeValuation 200x133Η εκτίμηση της εμπορικής αξίας των γραφείων γίνεται με τη συγκριτική μέθοδο και τη μέθοδο του εισοδήματος. Σημαντικό παράγοντα αξιολόγησης παίζουν σαφώς τα διαχειριστικά έξοδα ενός χώρου γραφείων, τα οποία συνήθως στην Ελλάδα δε λαμβάνονται καθόλου υπόψη.
Ειδικά η Premium Property Operations, ως μία εταιρεία με ευρεία γνώση των "πράσινων" πρακτικών, είναι σε θέση να αποτιμήσει όλα τα στοιχεία που προσδίδουν στα κτίρια χαρακτηριστικά βιώσιμης ανάπτυξης (όπως πχ προηγμένα συστήματα θέρμανσης/ψύξης, αεροστεγανότητα χώρων, συντελεστές θερμοπερατότητας, ευαίσθητες περιοχές χωρίς μόνωση, κα) και δημιουργούν συνθήκες οικονομίας φυσικών και οικονομικών πόρων.

 

Εκτιμήσεις Εμπορικών Καταστημάτων

Commercial 200x133Σχεδόν αποκλειστικά τα καταστήματα στην Ελλάδα αποτελούν αντικείμενο της εκτίμησης με την μέθοδο εισοδήματος. Συμπληρωματικά, η εκτίμηση με την συγκριτική μέθοδο συνεισφέρει στην τελική διαμόρφωση της αξίας, όμως η απουσία πληροφόρησης των τελικών τιμημάτων των πράξεων αγοραπωλησίας την καθιστά αρκετά αναξιόπιστη. Καθώς η χρήση ζητούμενων τιμημάτων είναι αρκετά διαδεδομένη και κατά κάποιο τρόπο «αναγκαστική», η ανωριμότητα των Ελλήνων πωλητών στην αποτίμηση του ζητούμενου τιμήματος αυτομάτως καθιστά την συγκριτική μέθοδο αρκετά αναξιόπιστη.

 

 

Εκτιμήσεις Διατηρητέων Κτιρίων

historic buildingsΤα διατηρητέα κτήρια είναι μία κατηγορία ακινήτων με αρκετές ιδιαιτερότητες. Η ελκυστικότητα που παρουσιάζουν έναντι των όμορων ακινήτων είναι δύσκολο να αποτιμηθεί εύκολα και επιπλέον η δεσμευτική εσωτερική διαρρύθμιση πολλές φορές παίζει καταλυτικό ρόλο. Πολλές φορές τα ακίνητα αυτής της κατηγορίας πωλούνται σε κατάσταση μη λειτουργική (που απαιτεί την δέσμευση μετά την αγορά σημαντικού χρηματικού ποσού, καθώς και χρόνου για την αναπαλαίωσή τους) και έτσι η εκτίμησή της εμπορικής τους αξίας πρέπει να γίνεται σαφώς από εκτιμητή-μηχανικό, καθώς οι ειδικές τεχνικές γνώσεις αποτελούν άνω του 50% των γνώσεων που απαιτούνται συνολικά για την εκπόνηση του εκτιμητικού έργου.

 

 

Εκτιμήσεις Τουριστικών Ακινήτων

Hotel 370x247Τα τουριστικά ακίνητα (ξενοδοχεία, κα) και η εκτίμηση της εμπορικής τους αξίας συνδέονται άμεσα με το εισόδημα που μπορούν να προσπορίσουν στον επενδυτή τους και ως εκ τούτου εκτιμώνται με την αναλυτική μέθοδο εισοδήματος (προεξόφληση μελλοντικών χρηματικών ροών). Και αυτής της κατηγορίας τα ακίνητα επιδοτούνται, οπότε και πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στον έλεγχο βιωσιμότητας που γίνεται παράλληλα με τη μέθοδο απαξιωμένου κόστους αντικατάστασης.

 

 

Εκτιμήσεις Βιομηχανικών Ακινήτων

Industrial 200x133Τα βιομηχανικά ακίνητα εκτιμώνται και με τις τρεις βασικές μεθόδους εκτίμησης. Τα περισσότερα κτήρια αυτής της κατηγορίας έχουν ανεγερθεί με ιδίους πόρους και αρκετές φορές καλύπτουν ιδιαίτερες ανάγκες. Επίσης, επισημαίνεται ότι μετά τον πρώτο αναπτυξιακό νόμο του 1982, αρκετά από αυτά έχουν επιδοτηθεί και το στοιχείο αυτό συνυπολογίζεται στην εκτίμηση της εμπορικής αξίας τους.

 

 

Εκτιμήσεις Εμπορικών Κέντρων

MallsValuation 200x133Η εκτίμηση της εμπορικής αξίας των εμπορικών κέντρων γίνεται κατά βάση με την αναλυτική μέθοδο εισοδήματος (προεξόφληση μελλοντικών χρηματικών ροών) εφόσον πρόκειται για εδραιωμένη αγορά, ενώ για την εκτίμηση/μελέτη σκοπιμότητας μελλοντικών κέντρων αποτελεί προϋπόθεση η γνώση της αξίας των γηπέδων και η επιστημονική προσέγγιση των πιθανών μελλοντικών μισθωμάτων που θα μπορούσε να επιτύχει μία ανάπτυξη. Σε αυτή την περίπτωση η γνώση της θεωρίας της επένδυσης, της οικονομετρίας και των εναλλακτικών μορφών επένδυσης είναι προαπαιτούμενες. Η μέθοδος του απαξιωμένου κόστους αντικατάστασης συμβάλλει στην αποτίμηση της αξίας απομακρυσμένων εμπορικών κέντρων (κυρίως μεγάλων αλυσίδων) για τα οποία δεν μπορούν να βρεθούν συγκριτικά στοιχεία.

TOP